Raku DNA peab vastu nii sisemiste kui väliste faktorite poolt põhjustatud kahjustustele. Põhiprobleem vananedes on suutmatus parandada vigast DNA-d, mistõttu on surm paratamatu. Kui me suudaks ise ideaalselt oma DNA-d parandada, oleksime kaitstud ka degeneratiivsete haiguste eest.
Pikka aega on uuritud mustika kasutegureid ning uuringud on näidanud positiivseid muutusi mälu ning aju kasutamise funktsioonides. Lisaks on mustika ekstraktil avastatud DNA-d parandav toime. Uuemad uuringud näitavad, et mustikad lükkavad edasi vananemisprotsesse läbi DNA kahjustuste parandamise ning modulleerides geene, mis on vananemisega seotud.
Kui varasemalt on leitud, et madala kaloraaziga dieedi pidamine pikendab meie eluiga, siis on leitud, et efekt on tunduvalt silmapaistvam kui inimene peab dieeti ning samal ajal tarbib mustikaid. Uued põnevad uuringud on leidnud, et mustikad võivad pikendada loomade eluiga ligi 28%, mis lisaks inimestele keskmiselt 22 aastat.
Mustikate päevane kogus võiks olla 300 grammi – soovitab toitumisteadlane Mai Maser. Kui nendega liialdada, jääb midagi muud vajalikku söömata. Hooajal võib mõistagi tarvitada värskeid marju rohkem, aga et neid oleks võtta aasta läbi, on hea hoida mustikaid sügavkülmutatult.
Sa pead olema sisse logitud kommentaari postitamiseks.